Nezakonite migracije

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić održao sastanak s ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem

Vijesti / Flash | 22. 03. 2021. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao je sastanak s ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem i njihovim suradnicima, 22. ožujka 2021. godine u Glavnom uredu, povodom priprema za novi migrantski val koji se uskoro očekuje.

Na sastanku su razgovarali o stanju na državnoj granici i mjerama koje je potrebno poduzimati u vezi s nezakonitim migracijama s naglaskom na istočnu granicu gdje je najveći migracijski pritisak i Unsko-sansku županiju, gdje se nalazi najviše migranata.

Ravnatelj Galić je istaknuo aktivnosti koje Granična policija provodi u borbi s nezakonitim migracijama i rekao da su svi kapaciteti Granične policije maksimalno usmjereni na zaštitu državne granice.

"Svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi usmjereni su na dijelove državne granice gdje je najveći migracijski pritisak. Najveći problem nam i dalje predstavlja nedostatak kadrova pa to nastojimo nadomjestiti preraspoređivanjem i internim premještajem na istočni i sjeveroistočni dio granice te su angažirani kao i dosad pripadnici drugih policijskih agencija kao ispomoć Graničnoj policiji. Uz sve druge probleme, imamo i situaciju s virusom COVID-19, nikad nije bilo većih izazova za Graničnu policiju kao proteklih godina. Ovim putem zahvaljujem ministru Cikotiću koji se angažirao da pronađe sredstva za GP, kako bi se barem dijelom nadomjestio nedostatak kadrova koji nam je neophodan“, rekao je ravnatelj Galić.

Ministar Cikotić je istaknuo kako Granična policija BiH ima punu potporu Ministarstva sigurnosti te da su se maksimalno angažirali kako bi nabavili materijalno-tehnička sredstva i povećali ljudske kapacitete u Graničnoj policiji.

Ravnatelj Galić i ministar Cikotić su zaključili da Granična policija BiH ulaže maksimalne napore u zaštiti državne granice te su prezentirane aktivnosti koje GP poduzima i koje će poduzimati u idućem razdoblju i usuglašeni stavovi oko nabavke materijalno-tehničkih sredstava i povećanja kadrova, na čemu radi Ministarstvo sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close