Ministarstvo obrane BiH

Raspisan natječaj za prijam na talijansku vojnu akademiju u Modeni

Na školovanje u ovoj akademiji kopnene vojske biti će primljen jedan kadet ili kadetkinja, za rod – Topništvo.
Vijesti / Flash | 13. 03. 2023. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine u ponedjeljak 13. ožujka 2023. godine raspisalo je natječaj za prijam na Akademiju Kopnene vojske Oružanih snaga Republike Italije u Modeni.

Na natječaj se mogu prijaviti mladići i djevojke iz civilstva, koji su uspješno završili srednju školu s najmanjom ocjenom "vrlo dobar" i koji na dan 30. rujna 2024. godine neće biti mlađi od 18 i stariji od 22 godine. Na školovanje u ovoj akademiji kopnene vojske biti će primljen jedan kadet ili kadetkinja, za rod – Topništvo.

Za prijam se zahtjeva dobro poznavanje engleskog jezika i dobra tjelesna pripremljenost. Detaljni uvjeti natječaja objavljeni su na službenoj web-stranici MO BiH, www.mod.gov.ba, na linkovima Oglasi/Konkursi (shorturl.at/bpDEU) i Postani pripadnik OS BiH (shorturl.at/dy014 ). Natječaj je otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Odabrani kandidat ili kandidatkinja prvo će biti upućeni na vojnu školu talijanskog jezika, koju će pohađati od travnja do rujna 2023. godine u Italiji, nakon čega će na vojnoj akademiji u Modeni pohađati trogodišnje školovanje za rod Topništvo.

Po završetku školovanja, kadet ili kadetkinja će potpisati ugovor za djelatnu službu u početnom činu časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik. Eventualna dodatna pitanja zainteresirani mogu uputiti na email adresu [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close