Da se ne zamaraju kandidati

Natječaj u MUP-u: Na Facebook grupama nudi se skripta za čin "policajac" i "mlađi inspektor"

U Javnom oglasu MUP-a HNŽ navodi se kako traže 130 policijskih službenika u Upravi policije, Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ u činu "policajac", a u činu "mlađi inspektor" u Upravi policije traži se 20 djelatnika.
Gospodarstvo / Posao | 11. 03. 2023. u 20:21 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je sredinom prvog mjeseca Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ na svojim stranicama objavilo oglas za popunu radnih mjesta, skoro dva mjeseca nakon toga, na Facebook grupama nudi se, kako se navodi, "skripta sa potrebnom literaturom za MUP HNŽ" koja sadrži pitanja i odgovore potrebne za testiranja koja će se obavljati na natječaju.

Također, u grupi se navodi kako se nudi literatura za testiranje povodom javnog natječaja za prijem kandidata u čin "policajac" i čin "mlađi inspektor" u Upravi policije MUP-a HNŽ.

Kako stoji u opisu, "skripta sadrži sve potrebne zakone koji su objavljeni na web stranici MUP-a".

Foto: Facebook / Literatura za natječaj

"S obzirom da se u navedenoj literaturi većinom nalaze zakoni sa državne ili federalne razine, kao i dodatni materijal, dostavljam vam i pitanja i odgovore od MUP-a KS za sljedeće zakone: Ustav BiH/FBiH, Kazneni zakon FBiH, Zakon o kaznenom postupku FBiH, Zakon o prekršajima FBiH", stoji u opisu.

Podsjetimo, u Javnom oglasu MUP-a HNŽ navodi se kako traže 130 policijskih službenika u Upravi policije, Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ u činu "policajac", a u činu "mlađi inspektor" u Upravi policije traži se 20 djelatnika.

Testiranje

Testiranje se obavlja najkasnije 30 dana poslije isteka roka za prijavljivanje.

Kandidat koji ne prođe na jednom od navedenih testova, isključuje se iz daljnjeg procesa odabira, što se objavljuje na web stranici MUP-a HNŽ: www.muphnk.ba, te na oglasnim pločama MUP-a u sjedištu i Policijskih uprava Mostar, Konjic i Čapljina, sa naznakom razloga za isključenje.

Test općeg znanja obuhvatit će pitanja iz slijedećih oblasti:

- Ustav (Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Hercegovačko - neretvanske županije),

- Zakon o unutarnjim poslovima Hercegovačko-neretvanske županije,

- Zakon o policijskim službenicima Hercegovačko-neretvanske županije,

- Kazneni zakon Federacije Bosne i Hercegovine,

- Zakon o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine i

- Zakon o prekršajima Federacije Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close