Nedjeljom u 2

Raguž kod Stankovića: Komšić je ništa bez Čovića, a Čović ništa bez Komšića

"HDZ živi od neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH, a HRS živi da tu neravnopravnost riješi", istaknuo je Raguž.
Vijesti / Flash | 25. 09. 2022. u 16:09 Bljesak.info
Nedjeljom u 2 i u 3: Slaven Raguž

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS) Slaven Raguž istaknuo je, gostujući u emisiji HRT-a "Nedjeljom u 2", da BiH nema odlike suverene države jer je misao visokog predstavnika jača od Ustava BiH.

Izjavio je kako je njegova stranka HRS "desnije od HDZ-a" jer, kako kaže, HDZ je lijevo orijentirana stranka u BiH.

"I misao visokog predstavnika jača je od ustava BiH. OHR je nametnuo 589 raznih izmjena zakona, od kojih je više od 300 išlo na štetu Hrvata", dodao je, a politiku međunarodne zajednice naziva poraznom.

Govoreći o Mostaru, navodi kako je on postao "političko-marketinška paradigma u BiH" te kako u njemu ne može birati svoje predstavnike.

Istaknuo je da nijedan član Hrvatske republikanske stranke (HRS) ne živi od politike, već se time bave zbog želje da mijenjaju društvo u kojem žive.

"Dvije su opcije, asimilirati se ili odseliti, a mi smo odabrali treću opciju - boriti se", rekao je, prenosi Večernji list.

"U Hrvatskoj postoji privid pravne države, a mi nemamo ni privida", navodi, a za izborni proces tvrdi da je takav da će vladajućima biti lakše pokrasti izbore nego prije.

Kaže da je izborni proces unazađen zahvaljujući međunarodnoj zajednici čiji pripadnici "nemaju blage veze gdje su došli".

"Za gaženje prava Hrvata kriva je prije svega međunarodna zajednica, institucija OHR-a koja je još početkom 2000-ih počela s dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH", rekao je i dodao da je "Željko Komšić zadnja osoba koja može govoriti o pravima Hrvata jer uzurpira hrvatsko mjesto u Predsjedništvu".

Izjavio je i da je "Željko Komšić ništa bez Dragana Čovića, a Dragan Čović ništa bez Željka Komšića" te da su oni "kao jin i jang".

"HDZ živi od neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH, a HRS živi da tu neravnopravnost riješi", istaknuo je Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close