Opasnost

Radončić: Prošlo je vrijeme političara u Kriznom stožeru, vrijeme je za medicinsku struku

Procjene od šest tisuća mrtvih koje se navode prema nekim analizama nije potvrdio ali niti negirao.
Vijesti / Flash | 30. 03. 2020. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ne želim da licitiram sa brojem mrtvih, želim da kažem da Koordinaciono tijelo i Krizni stožer FBiH pod hitno trebaju preuzeti epidemiolozi, medicinski eksperti koji bi mogli odgovarati na ovu vrstu pitanja. Prošlo je vrijeme kada su u Kriznim stožeru bili političari, sada je na redu medicinska struke", rekao je za N1 šef Koordinacionog tijela BiH u borbi protiv pandemije korona virusom, Fahrudin Radončić.

Procjene od šest tisuća mrtvih koje se navode prema nekim analizama nije potvrdio ali niti negirao.

''Vjerujte, vidjet ćemo ovisi li koliko će radnici i zdravstveni sustav imati snage suočiti se s time. Moramo ohrabriti ljude, ne smijem licitirati ali znam da će brojke biti velike", kazao je.

Poručio je da korona virus u BiH nije došao preko aerodroma.

"Nama korona nije došla preko aerodroma, morali smo primiti naše građane i ja na tome inzistiram. Imate ljude koji žive u inozemstvu i boje se da će umrijeti tamo. Mi po Ustavu nemamo pravo zatvoriti granice za naše građane. Ja sam samoinicijativno zloupotrijebio svoje ovlasti i zabranio ulazak iz Italije i Kine. Ta je mjera bila povijesno važna i netko tko bude analizirao ovu situaciju će vidjeti koliko je ta odluka bila važna. Ali mi nemamo pravo zaustaviti naše građane koji prođu karantenu i ostalo", ističe i dodaje:

"BiH nije u situaciji da za svakog građanina može poslati avion u ovako teškoj ekonomskoj situaciji. Ova djeca su evakuirana na prijedlog ministarstva vanjskih poslova. Gospođa Turković je to tražila, Vijeće ministara podržalo. Kretanja su limitirana", kazao je i dodao da svaki državljanin koji unatoč limitima u kretanju kroz Europu ipak dođe na granicu, dužan je pregledati se i primiti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close