Stupidna odluka?!

Radončić: Pokušaj korištenja pandemije za maštanje o paradržavnim teritorijima

Radončić o naredbi iz LK: Podnijet ću krivičnu prijavu protiv Ivana Jozića!
Vijesti / Flash | 22. 03. 2020. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom novih naredbi iz Hercegbosanske županije koje su donijete u nedjelju na 5. izvanrednoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite HBŽ-a u kojima se, uz ostalo, zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona (!?), večeras je u izjavi za Radiosarajevo.ba reagirao ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić.

Radončić, koji je predsjednik Koordinacijskog tijela zaštitu i spašavanje Bosne i Hercegovine, potvrdio je da je primio navedene zahtjeve koje potpisuje zapovjednik Stožera, izvjesni Ivan Jozić.

''Ne samo da njegov zahtjev prema Koordinacijskom tijelu neću staviti na dnevni red, već ću kao ministar sigurnosti BiH u roku ODMAH podnijeti krivičnu prijavu protiv Jozića. On je grubo prekršio Ustav BiH, jer su granična pitanja u isključivoj nadležnosti Vijeća ministara i operativno Granične policije BiH. Jozićeva zapovijed je teško krivično djelo, mora biti stavljeno izvan snage, a pravna država mora reagirati'', kazao je Radončić za Radiosarajevo.ba.

On je vrlo jasno - "stupidnošću" nazvao pokušaje ovog kantona da se zabrani kretanje državljana BiH u na svakom dijelu njihove države.

''Ovdje se očigledno radi o pokušaju korištenja pandemije za maštanje o paradržavnim teritorijima i nadležnostima. To nije moguće! Kao država BiH moramo sankcionirati navedeno putem nadležnih pravosudno-tužiteljskih institucija'', zaključio je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close