U Novalji

Državljanin BiH platio kaznu jer je psovao poslodavcima koji mu nisu platili

Nakon urlikanja je skinuo majicu, porušio kamene cvjetnjake na trgu i razbacao cvijeće, a zatim ušao u kuću, razbacao stvari i otišao u nepoznatom pravcu. Na ročištu je priznao krivnju i objasnio kako se sve to dogodilo.
Vijesti / Flash | 09. 01. 2024. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Zadru kaznio je novčanom kaznom u iznosu 79,64 eura državljanina Bosne i Hercegovine, koji je u Hrvatskoj na privremenom radu, zbog narušavanja javnog reda i mira u Novalji, piše Zadarski list.

Incident se dogodio 18. lipnja 2023. godine na Trgu kardinala Stepinca. Tog je dana, prema presudi, prišao muškarcima s kojim je od ranije imao nesuglasice i zaprijetio im je. Vikao je: "zaklat ću vas, srušit fasadu, j**** ti hrvatsku mater".

Porušio cvjetnjake i razbacao cvijeće

Nakon urlikanja je skinuo majicu, porušio kamene cvjetnjake na trgu i razbacao cvijeće, a zatim ušao u kuću, razbacao stvari i otišao u nepoznatom pravcu. Na ročištu je priznao krivnju i objasnio kako se sve to dogodilo.

Ispričao je da je za muškarce na koje se obrušio radio i postavljao fasadu na kući za što su ga oni angažirali. "Sigurno sam se 20 dana zadržao u radovima za koje su me angažirali, a oni mi nisu platili. Kako sam se doveo u situaciju da doista nemam niti za jesti, od petka sam ih tražio da me plate, te su me ponovno kad sam ih pitao odbili i kazali mi da nemaju novaca", kaže.

Nisu mu platili rad

Tvrdi da je sjedio na trgu na klupi te da nije bio agresivan, a onda ga je jedan od muškaraca navodno ošamario. ”Ničim izazvan jedan od muškaraca opalio mi je šamar, što se može vidjeti na kamerama, što je mene izrevoltiralo. Točno je da sam tada počeo vikati izgovarajući riječi ‘zaklat ću vas, srušiti fasadu’ te sam rekao muškarcu ‘j**** ti hrvatsku mater’. A on je meni prije toga rekao da mi j*** mater balijsku”, tvrdi okrivljeni muškarac.

Priznao je da je nakon toga otišao u kuću na trgu u kojoj su radnici bili smješteni i počeo razbacivati stvari. "Znam da nisu platili još dvojici mojih kolega koji su na toj kući radili sa mnom. Doista nisam sklon incidentima i takvom ponašanju, ali doista sam se smatrao izigranim jer sam radio 20 dana na toj kući i nisu me platili te su me zavlačili", objasnio je svoju stranu.

Kao olakotnu okolnost sud je državljaninu BiH uzeo činjenicu da dosad nije bio osuđivan te ga kaznio samo novčanom kaznom.

Kopirati
Drag cursor here to close