Sjednica Gradskog vijeća

Radmila Komadina opet savjetnica

''Nije šala u ovakvom vremenu dobiti 24 glasa. Zaista je netko prepoznao moj rad'', kazala je Komadina nakon glasanja.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2021. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radmila Komadina s 24 glasa ZA ponovno je imenovana za glavnu savjetnicu Grada Mostara i gradonačelnika Maria Kordića. Protiv davanja suglasnosti na njezino imenovanje glasovalo je 7, a suzdržan je bio 1 vijećnik.

''Nije šala u ovakvom vremenu dobiti 24 glasa. Zaista je netko prepoznao moj rad'', kazala je Komadina nakon glasanja. 

Uoči davanja suglasnosti, mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako je Komadina zaslužila njegovu podršku i povjerenje te je zamolio vijećnike da stanu iza njega odnosno da podrže Komadinu. Kordić je ranije odbio za Bljesak.info komentirati suradnju Radmile Komadine s bivšim gradonačelnikom Mostara.

Komadina je naime, prema neslužbenim saznanjima, ispitivana u Tužiteljstvu u slučaju mostarskog pročistača.

Imenovanje Komadine nije prošlo bez nezadovoljstva pojedinih vijećnika. Vijećnica Naše stranke Irma Baralija kazala je kako neće podržati ovo imenovanje.

''Da se radi o kandidatu ili kandidatkinji koja nije bila ranije dio strukture koja je radila s prethodnim gradonačelnikom i imala ove rezultate mi bismo dali priliku. Međutim, stvar je jasna. Mi nismo zadovoljni prethodnom garniturom i samim time što je kolegica bila dio toga nećemo podržati ovo imenovanje'', kazala je Baralija.

Zahvalivši se Ljubi Bešliću i Radmili Komadini jer je, kako je to kazao Silvio Bubalo, zbog njihovog nerada nastao HRS, njihov vijećnik istaknuo je kako nikada neće podržati imenovanje Komadine na ovu poziciju.

"Na Povjerenstvu sam odmah rekao kako sam protiv, a mislim da ni vama, a niti jednom građaninu Mostara moram objašnjavati zašto. Trebate izađi na ulicu, malo osvrnuti, prošetati po gradu i bit će vam jasno. Od urbicida, mijenja tokova rijeka, Radobolji, Malom polju, Neretvi. U svemu tome je gospođa Komadina kao savjetnica sudjelovala i nisam vidio neki razlog da joj dadnem glas'', kazao je Bubalo.

Kazao je kako dignitet Gradskog vijeća ne ruši neki novinarski članka o Komadini, već njezin reizbor na ovu poziciju.

Vijećnik SDP-a Ibro Hisnić također je naveo kako neće podržati Komadinu odajući kako je ovakav način imenovanja loš jer mora biti iz reda vijećnika jednog naroda.

''Mi kad bismo glasali za gospođu Komadinu prevarili bismo naše birače jer smo rekli da ćemo inzistirati na promjenama. Ne kažem da je za proteklo razdoblje isključivi krivac gospođa Komadina, ali mislim da snosi dio odgovornosti. Budući da sam uvjeren kako će imati dovoljno ruku, ja želim da me ona za četiri godine demantira te da izađem na ovu govornicu i kažem kako sam pogriješio, isto kako sam nakon mjesec dana rekao da sam pogriješio za gradonačelnika'', kazao je.

Nakon imenovanja glavne savjetnice gradonačelnik Kordić obratio se vijećnicima dajući punu podršku Komadini.

''Zadnjih mjesec dana koliko sam na čelu ovog grada, svakodnevno surađujem s gospođom Komadinom i moram priznati da radi vrlo odgovoran i težak posao. Da se gospođa Komadina nije prihvatila ovog posla, mi bi ostali bez glavnog savjetnika, a vidite koliko je ovo bitna funkcija, u ovom trenutku operativno čak i bitnija od gradonačelnika. Ona je apsolutno za ovih mjesec dana zaslužila moju podršku'', kazao je Kordić.

Kordić je zamolio novinare da ''od ovog izbora ne rade cirkus''. ''Predstoji nam vrlo težak i ozbiljan posao i mislim da bi bilo fer da nas se ocjenjuje po poslu koji ćemo raditi. Svi mi iza sebe imamo neko razdoblje kada nismo bili najblistaviji iz ovih ili onih razloga. Moja podrška, moje povjerenje, a ja vas kao gradonačelnik molim da stojite iza mene", rekao je.

Na poziciji glavne savjetnice Komadina je bila sve od 2006. godine i to kao desna ruka dosadašnjeg gradonačelnika Ljube Bešlića. Prema Statutu Grada, predsjednik Gradskog vijeća, gradonačelnik i glavni savjetnik ne mogu biti iz reda istog naroda. Komadina dolazi iz reda srpskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close