Žrtva COVID-a

Počelo je: Prvi europski klub koji je bankrotirao zbog korone

Rad kluba bi i službeno trebao biti okončan 30. travnja, a igrači već sada mogu tražiti nove destinacije za svoje karijere, pišu slovački mediji.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2020. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Cropix / Tradicionalni slovački klub MSK Žilina žrtva je korona krize 

Prvi klub koji će proglasiti bankrot zbog cjelokupnog stanja s pandemijom koronavirusa bit će, po svemu sudeći, slovačka MSK Žilina.

Riječ je o klubu kojega se primjerice dobro sjećaju navijači splitskog Hajduka jer su ih Slovaci poptuno neočekivano nokautirali u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Bilo je to 2009. godine kad je Žilina izbacila Hajduk iz trećeg pretkola Europske lige, a četiri godine kasnije Rijeka je osvetila svoje jadranske rivale pobijedivši Slovake u istoj fazi natjecanja.

Rad kluba bi i službeno trebao biti okončan 30. travnja, a igrači već sada mogu tražiti nove destinacije za svoje karijere, pišu slovački mediji.

Žilina je već neko vrijeme u nestabilnoj situaciji kada su u pitanju financije, a bankrot je stigao kao nemogućnost dogovora između igrača i uprave oko smanjenja plaća zbog novonastale situacije s koronavirusom.

Nevjerojatno, ali istinito - Žilina je bila drugoplasirani klub slovačkog prvenstva, s deset bodova zaostatka za Slovanom iz Bratislave.

Inače, prvaci svoje zemlje bili su sedam puta.

Podsjetimo, brojni europski klubovi doživjeli su kroz povijest financijsku propast ili su ispadali/bili izbačeni iz liga, naravno - bez koronavirusa.

Neki od njih su: Torpedo Moskva, Malmo, Fiorentina, Levski Sofija, Dunaffer, Ferencvaroš, Fulham, Mallorca, Shelbourne, Deportivo, Unirea, AEK, Skonto, Šahtar Karagandi...

Kopirati
Drag cursor here to close