Oprez

Idete na odmor, provalnici vrebaju - Što raditi?

Policija je izdala nekoliko uputstava građanima kako da postupe prilikom odlaska na odmore.
Vijesti / Flash | 17. 07. 2023. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je sezona godišnjih odmora uveliko počela, ono o čemu treba povesti računa prilikom odlaska na putovanje je zaštititi imovinu od provalnika, koji su u ovom razdoblju, bar po statistici, najaktivniji.

Policija je izdala nekoliko uputstava građanima kako da postupe prilikom odlaska na odmore.

Apelira na građane da tijekom godišnjih odmora urade sve kako bi zaštitili svoje kuće i stanove od provalnika. Jedan od bitnih savjeta koji danas malo tko sluša je da se ne objavljuju slike sa putovanja kojima se provalniku daje do znanja da su stanovi prazni.

"Policijska uprava Banja Luka čini sve preventivne mjere da spriječi kaznena djela protiv imovine, a na građane apeliraju da poduzmu mjere u cilju zaštite svoje imovine i da sve neuobičajene pojave poput kretanja nepoznatih i sumnjivih osoba oko objekata, obavijeste pozivom policiju na 122", naglašava Siniša Lepir, iz Odjela kriminalističke policije PU Banja Luka.

Kroz razgovor sa građanima, kako piše BHRT,  ima i onih koji su svoju imovinu osigurali od provala i krađa, ali da je ipak veći broj građana koji kada odu na odmor ne razmišljaju o tome hoće li im stan biti opljačkan.

"Ja o tome ne razmišljam jer sam stan osigurao od takvih stvari, tako da mirno odem na godišnji odmor", "Da vam pravo kažem o tome nikad nisam raazmišljala da bi netko mogao ući u stan. Obično kažem nekom od rodbine da zalije cvijeće, ali neku praksu nismo imali...", samo su neki od komentara.

Dok ponekad više brinemo hoće li cvijeće uvenuti na balkonu, provalnici, bar po svim statističkim pokazateljima iz prethodnih godina, najviše u stanove provaljuju tijekom vikenda i godišnjih odmora.

Kopirati
Drag cursor here to close