Uzmali lovu

Protiv 17 sarajevskih policajaca podignuta optužnica zbog korupcije

Terete se da su od lipnja do polovice kolovoza 2020. godine prilikom prometnih kontrola od vozača koji su počinili prometni prekršaj, zahtijevali i primili, uz ostalo novac.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2021. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv 17 sarajevskih policajaca uhićenih zbog sumnje da su tijekom obavljanja zadataka počinili više koruptivnih kazneno pravnih radnji podignuta je optužnica, potvrđeno je u Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije za Klix.ba.

Terete se da su od lipnja do polovice kolovoza 2020. godine prilikom prometnih kontrola od vozača koji su počinili prometni prekršaj, zahtijevali i primili, uz ostalo novac, kako ih ne bi sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i bez kaznenih bodova.

"Osumnjičeni su tijekom istrage bili u pritvoru šest mjeseci, a uz optužnice, sudu su predložene mjere koje podrazumijevaju zabranu obavljanja poslova policijskog službenika. U odnosu na još pet preostalih policajaca koji se nalaze pod mjerama zabrane, istraga je u završnoj fazi", kazala je Azra Bavčić iz Tužiteljstva SŽ.

Optužnice su proslijeđene Općinskom sudu na potvrđivanje.

Kopirati
Drag cursor here to close