Bihać

Prosvjed zbog uhićenja Fatiha Keskina

Keskin, koji je uhićen prije sedam dana zbog, kako je priopćeno iz Službe za odnose sa strancima, određenih operativnih podataka, nalazi se i Imigracionom centru u Sarajevu. U međuvremenu, otkazan mu je stalni boravak u BiH.
Vijesti / Flash | 10. 12. 2019. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Prosvjed povodom uhićenja direktora Richmond Park College-a Fatiha Keskina organiziran je danas u Bihaću. Skupu prisustvuju njegove kolege profesori, učenici te obrazovne ustanove i njihovi roditelji.

Vijeće roditelja ranije je izrazilo nezadovoljstvo zbog postupanja prema Keskinu, tražeći da ih vlasti informiraju o razlozima uhićenja.

Keskin, koji je uhićen prije sedam dana zbog, kako je priopćeno iz Službe za odnose sa strancima, određenih operativnih podataka, nalazi se i Imigracionom centru u Sarajevu. U međuvremenu, otkazan mu je stalni boravak u BiH, navodi BHRT.

Foto: BHRT / Prosvjed zbog uhićenja Fatiha Keskina

Jučer je objavljeno da je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine odbilo njegovu žalbu za puštanje na slobodu. O tužbi njegovih odvjetnika protiv rješenja Ministarstva po hitnoj proceduri odlučivat će Sud BiH.

Turske vlasti Fatiha Keskina optužuju za povezanost sa pokretom FETO, čiji je osnivač Fetulah Gulen.

Kopirati
Drag cursor here to close