Dvije godine borbe

Prosvjed građana Trebinja: "Nećemo dopustiti gradnju na poljoprivrednom zemljištu"

Preko 120 okupljenih građana Trebinja je apeliralo na nadležne da zaštite interese građana i da ne dozvole postupanje mimo zakona!
Vijesti / Flash | 04. 03. 2023. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna grupa građana "Pokret za restituciju Trebinje" je u subotu održala prosvjed u Trebinju, kako bi još jednom podsjetili javnost i vlast Grada Trebinja da neće odustati od svoje borbe protiv gradnje na poljoprivrednom zemljištu koja traje već više od dvije godine.

Preko 120 okupljenih građana Trebinja je apeliralo na nadležne da zaštite interese građana i da ne dozvole postupanje mimo zakona!

"S obzirom na to da lokalna vlast konstantno ignorira naše zahtjeve te dozvoljava gradnju na poljoprivrednom zemljištu, na ovaj način smo htjeli da još jednom skrenemo pažnju na ovaj problem. Naime, pokušali smo organizirati sastanak s predstavnicima političkih stranaka koje čine većinu u Skupštini Grada Trebinje, međutim od 24 pozvana predstavnika vlasti, njih 21 se nije ni oglasilo. Sramotno je da predstavnici vlasti ne shvaćaju da su oni servis građana i da imaju obvezu da se odazovu na svaki poziv građana i odgovore na postavljena pitanja. Oni moraju da odgovaraju za svoje postupke i to upravo narodu koji ih je izabrao. Međutim, ovakvo ponašanje lokalnih vlasti nas neće zaustaviti u našoj borbi te nećemo odustati od naših zahtjeva. Nećemo dozvoliti da se mimo zakona poljoprivredno zemljište pretvori u građevinsko", ističu predstavnici "Pokreta za restituciju Trebinje".

Na prosvjednom okupljanju, građani su podsjetili da je riječ o obradivom zemljištu I klase te da je na Pridvoračkom polju (u čijem je sastavu i sporna lokacija) prije dvije godine otvoren sustav za navodnjavanje u koji su uloženi milijuni KM.

Foto: Pokret za restituciju / Prosvjed građana Trebinja

Osim toga, navedeno zemljište se u Urbanističkom planu tretira kao poljoprivredno i na takvom nije dozvoljena bilo kakva gradnja te postoji zabrana upravljanja ovim zemljištem.

Za kraj prosvjednog okupljanja, okupljeni građani su pozvali nadležne da poljoprivredno zemljište u Pridvorcima ostave za trenutnu namjenu u skladu s važećim propisima. "Prestanite kršiti procedure i poštujte zakone, jer su zakoni za sve jednaki", poručili su predstavnici "Pokreta za restituciju Trebinje".

"Mi nećemo odustati - iskoristit ćemo sve pravne lijekove u ostvarenju svog cilja – nećemo dozvoliti gradnju na poljoprivrednim zemljištem kojim Grad Trebinje nastoji nezakonito raspolagati. Nećemo stati dok se ne zaustavi postupanje mimo zakona od strane lokalne vlasti".

Foto: Pokret za restituciju / Prosvjed građana Trebinja
Kopirati
Drag cursor here to close