Predsjednik Europskog vijeća

Promijenjen program posjete: Charles Michel neće doći u Mostar

Program je da se predsjednik Europskog vijeća Michel sastane s članovima Predsjedništva, čelnicima vladajuće državne koalicije i gradonačelnicom Sarajeva.
Vijesti / Flash | 20. 05. 2022. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel dolazi danas u glavni grad Bosne i Hercegovine. Iako je planirano da boravi dva dana u našoj državi, kako saznaje portal "Avaza", zbog obveza morat će se ranije vratiti u Bruxelles.

Prvobitno je bilo planirano da nakon Sarajeva otputuje u Mostar, ali je program posjete promijenjen.

Program je da se predsjednik Europskog vijeća Michel sastane s članovima Predsjedništva, čelnicima vladajuće državne koalicije i gradonačelnicom Sarajeva.

Tijekom sastanaka, Michel će podvući novi zamah za proširenje EU na zapadni Balkan, istovremeno pozivajući lidere da postignu napredak u reformama navedenim u 14 ključnih prioriteta, kao i da okončaju političku krizu i prevldaju nedostatak povjerenja i dijaloga. On će također razgovarati o novoj geopolitičkoj stvarnosti koja je rezultat ruskog rata u Ukrajini i naglasiti važnost jedinstva u suočavanju s ruskom agresijom, uključujući usklađivanje sa sankcijama.

Planirano je i da će predsjednik Europskog vijeća davati izjave nakon sastanka s članovima Predsjedništva.

Podsjetimo, Dragan Čović, predsjednik HNS-a i lider HDZ-a ranije je izjavio je kako će 22. svibnja biti održana nova runda razgovora u vezi izmjena Izbornog zakona kojoj će prisustvovati predstavnici Europske administracije s najviših razina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close