Službene uniforme

Unatoč sastanku: Gospodarstvenici tvrde da ih je Mektić izigrao

''Unatoč višestrukim zahtjevima da se zaključci potpišu, ministar to ni do danas nije uradio'', tvrde oni.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2018. u 14:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački konzorcij proizvođača policijske i vojne opreme priopćio je u ponedjeljak da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić grubo izigrao dogovor koji je postignut sa predstavnicima Gospodarske komore Federacije BiH te BH Konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme, a u vezi sa spornim Pravilnikom o policijskoj uniformi BiH. 

''Javno pozivamo ministra Mektića da podnese ostavku, a očekujemo od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da osigura poštivanje dogovora koji je postignut, ili da osigura da sporni Pravilnik bude stavljen izvan snage, jer diskriminira domaće proizvođače i ugrožava stotine radnih mjesta'', navodi se u priopćenju. 

Iz tog konzorcija podsjećaju javnost da je sastanak održan 20. lipnja u kabinetu ministra Mektića i da su tada usuglašena tri zaključka, koja su u formi zapisnika na potpis dostavljena ministru još 21. lipnja. Unatoč višestrukim zahtjevima da se zaključci potpišu, ministar to ni do danas nije uradio'', tvrde oni. 

U priopćenju se navodi da je tada dogovoreno da će prilikom objave Javne nabavke policijskih uniformi u tenderskoj dokumentaciji, pri tehničkoj specifikaciji kvaliteta biti navedena klauzula ''ili ekvivalent kvalitetu'', što je trebalo garantirati priliku i domaćim proizvođačima da mogu sudjelovati u javnim nabavkama. Također, kao drugi zaključak dogovoreno je da će predmet postupka javne nabavke za svaki dio uniforme biti podijeljen u zaseban LOT. 

Ujedno, dodaje se, dogovoreno je i da će svi potpisani aktivni Okvirni sporazumi sa policijskim agencijama na razini BiH koje imaju domaće kompanije, biti realizirani u skladu sa dinamikom i odredbama iz Okvirnih sporazuma. 

''Nakon što je prošlo više od 15 dana, tijekom kojih ministar nije potpisao zaključke koje je sam usuglasio s predstavnicima domaćih proizvođača, cijenimo da on više nema nikakav kredibilitet nastaviti obavljati svoju poziciju, jer je grubo prevario domaće gospodarstvenike i njihove radnike, od čijih poreza prima svoju ministarsku platu. 

Stoga očekujemo i pozivamo Vijeće ministara BiH da ukine diskriminaciju domaćeg gospodstva, koju je ministar Mektić očito uveo svjesno, te da osigura zakonito postupanje prilikom nabavke policijskih uniformi i druge opreme'', navodi se u priopćenju bh. konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme.

Kopirati
Drag cursor here to close