Obračun

Pripadnik osiguranja Vijeća naroda RS-a napao novinara

Vijesti / Flash | 29. 11. 2016. u 13:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik Službe osiguranja u staroj zgradi Vlade RS-a u Banja Luci, u kojoj je sjedište Vijeća naroda RS-a, danas je verbalno napao novinara Srne Borisa Nogu, zaprijetivši i fizičkim obračunom.

Napad se dogodio uoči sjednice Zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine RS-a, čiji početak su predstvanici medija čekali u holu objekta budući da nemaju prostor u kojem mogu čekati obraćanje dužnosnika.

Boris Nogo kaže da ga je radnik osiguranja, bez ikakvog povoda, verbalno napao i fizički izbacio iz objekta, što dovoljno govori u kakvom se polažaju nalaze novinari i kako se radnici osiguranja, u pojedinim institucijama ophode prema njima.

''Pitanje je do kada će se tako ophoditi prema novinarima i da li netko može zaštiti novinarsku profesiju na ovim prostorima'', rekao je Nogo ističući da je radnika osiguranja pitao zašto galami na novinare koji su čekali u holu, nakon čega je doživio i fizički napad.

Generalna tajnica Kluba novinara Banja Luka Ljiljana Smiljanić je istakla da je neprihvatljivo da bilo tko prijeti, napada i fizički izbacuje novinare iz bilo koje institucije u Banja Luci ili bilo gdje u BiH.

Podsjetila je da predstvanici medija prate rad institucija, ali je danas jedan novinar izbačen iz objekta u kojem ionako ne postoji prostorija u kojoj bi novinari mogli sačekati izjave.

''Žao mi je ako prisustvo novinara stvara gužvu u objektu, ali onda nadležni trebaju osigurati bolje uvjete za rad novinara'', rekla je Smiljanić.

U ime Kluba novinara Banja Luka zatražila je ispriku zbog napada na Nogu od nadležnih u Vijeću naroda, a uputili su ga šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Mujo Hadžiomerović, šef Kluba Srba Pero Petrović i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Kopirati
Drag cursor here to close