Baralija protiv BiH

Stranci u BiH: Politički lideri provedite ovu presudu

Provedba ove presude bi omogućila građanima da iskoriste svoje demokratsko pravo glasa na općinskim izborima 2020. godine u Mostaru.
Vijesti / Flash | 30. 10. 2019. u 18:20

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozdravljamo jučerašnju presudu Europskog suda za ljudska prava u predmetu Baralija protiv Bosne i Hercegovine. Ova presuda još je jedan podsjetnik da nepostojanje izbora od 2008. predstavlja diskriminaciju građana Mostara i nekompatibilno je s efikasnom demokracijom i vladavinom prava - navodi se u zajedničkom priopćenju iz OHR-a, OSCE-a, EU i Veleposlanstva SAD.

''Pozivamo Parlamentarnu skupštinu BiH i političke lidere da prioritetno provedu ovu presudu, nezavisno od drugih pitanja, putem iznalaženja političkog dogovora za izmjenu Izbornog zakona BiH. Izborna pitanja je najbolje razmatrati u okviru inkluzivnih i transparentnih debata u parlamentu uz sudjelovanje svih političkih snaga.

Provedba ove presude bi omogućila građanima da iskoriste svoje demokratsko pravo glasa na općinskim izborima 2020. godine u Mostaru, koji i dalje mora ostati jedinstven grad'', zaključeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close