Mandati

Premijerka Goražda podnijela ostavku, prešla u Skupštinu

''Svoj mandat premijera dajem na raspolaganje skupštini te prihvatam mandat zastupnice svih onih koji moju podršku trebaju, bili oni glasači Stranke demokratske akcije ili ne'' - poručila je Obuća.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2022. u 13:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća danas je podnijela ostavku na tu dužnost.

U poruci upućenoj građanima, Obuća je navela da je cjelokupno svoje djelovanje tijekom proteklog, kako je navela, uspješnog ali jednako turbulentnog mandata, nastojala oblikovati u interesu svakog građanina i doprinijeti poboljšanju i razvoju kvalitete života u BPK Goražde.

Ocijenila je da je tim Vlade BPK Goražde u proteklom mandatu opravdao povjerenje građana i svojim djelovanjem učinio povijesne iskorake za ovaj kanton.

''Tim putem progresa koliko god zahtjevno bilo, uvijek sam svoje djelovanje i postupanje, kako dolikuje mojoj struci i položaju, bazirala na načelu zakonitosti a u skladu sa najvišim principima demokracije. Tako postupam i u ovom slučaju. Poštujući normative propisane u članu 10. stav (5) Zakona o Vladi BPK Goražde, svoj mandat premijera dajem na raspolaganje skupštini te prihvatam mandat zastupnice svih onih koji moju podršku trebaju, bili oni glasači Stranke demokratske akcije ili ne'' - poručila je Obuća.

Ona je danas zajedno sa ostalim novoizabranim zastupnicima preuzela mandat u Skupštini BPK te na konstituirajućoj sjednici položila svečanu zakletvu.

U dosadašnjem dijelu sjednice imenovane su privremene komisije Skupštine BPK, a na zahtjev Kluba SDA uslijedila je pauza prije konstituiranja klubova naroda i izbora skupštinskog rukovodstva.

Kopirati
Drag cursor here to close