Nermin Nikišić

Premijer nakon ubojstva u Gradačcu: Kako se ovakve stvari mogu spriječiti?

''Nažalost, ovakve situacije se ne mogu predvidjeti, ali možemo dati sve od sebe da se institucionalno obračunamo sa svakim oblikom nasilja i kriminala'', napisao je Nikšić.
Vijesti / Flash | 11. 08. 2023. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Nikišić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine oglasio se na Facebooku nakon nezapamćene tragedije u Gradačcu u kojoj je Nermin Sulejmanović ubio troje osoba, nekoliko ranio te na kraju izvršio samoubojstvo - prenosi N1.

Nikšić je napisao:

''Nema riječi kojima se može opisati ono što se danas dogodilo u Gradačcu. Porodicama stradalih žrtava upućujem izraze najiskrenijeg suosjećanja.

U stalnom sam kontaktu sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem, ministrom Ramom Isakom i direktorom Federalne uprave policije Vahidinom Munjićem. Od samog početka svi kapaciteti FUP-a su bili na raspolaganju i pomagli u potrazi.

Zločinac je na kraju presudio sam sebi, ali nitko ne može vratiti živote koje je u svom zločinačkom pohodu oduzeo.

Kad se već dogodio ovakav monstruozni čin važno je da je reakcija svih nadležnih bila trenutna i sinhronizirana. Sada je situacija pod kontrolom, ali ostaje gorak okus i uvijek pitanje kako se ovakve stvari mogu spriječiti.

Nažalost, ovakve situacije se ne mogu predvidjeti, ali možemo dati sve od sebe da se institucionalno obračunamo sa svakim oblikom nasilja i kriminala'', napisao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close