RSE

Predstavnici Srba izlaze iz institucija Kosova, srpski policajci skinuli uniforme

Nepozive ostavke na svoje dužnosti su podnijeli gradonačelnici četiri većinski srpske općine na sjeveru Kosova, vijećnici, zastupnici u Skupštini Kosova, sudije, tužitelji, administrativno osoblje u tužiteljstvu i sudstvu...
Vijesti / Flash | 05. 11. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Srba sa sjevera Kosova odlučili su da napuste institucije Kosova, saznaje neslužbeno RSE.

RSE piše da je to to odlučeno nakon sastanka predsjednika Srpske liste Gorana Rakića, četiri gradonačelnika sjevernih kosovskih općina i predstavnika svih kosovskih institucija sa sjevera Kosova, uključujući radnike suda, tužiteljstva i policije koji je održan u Zvečanu na sjeveru Kosova.

Najavi izlaska iz institucija prethodila je smjena direktora policije za regiju sjever Nenada Đurića koji je suspendiran zbog odluke da policija na sjeveru ne uručuje opomene vlasnicima koji koriste za Kosovo nelegalne registarske tablice koje izdaju organi Srbije.

Prethodno je održana sjednica Vlade Srbije na kojoj je sudjelovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nepozive ostavke na svoje dužnosti su podnijeli gradonačelnici četiri većinski srpske općine na sjeveru Kosova, vijećnici, zastupnici u Skupštini Kosova, sudije, tužitelji, administrativno osoblje u tužiteljstvu i sudstvu, kao i pripadnici Kosovske policije regije sjever, priopćeno je na konferenciji za medije Srpske liste, prenosi N1.

Objavljivanje ove odluke praćeno je gromoglasnim aplauzom prisutnih, a policajci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da je poslije sastanka održanog danas u Zvečanu odlučeno da predstavnici Srba napuste sve političke institucije, skupštinu, vladu Kosova, četiri općine na severu, kao i da prekinu sudjelovanje i rad Srba u organima pravosuđa i policije.

Kopirati
Drag cursor here to close