Black Tie 2

Predsjedništvo BiH smijenilo počasnog konzula BiH, osumnjičen da je bio dio kartela "Tito i Dino"

Predsjedništvo BiH je jednoglasno glasalo za smjenu Kola.
Vijesti / Flash | 14. 05. 2024. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Počasni konzul BiH u Panami Fatih Kol

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je, na prijedlog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, smijenilo počasnog konzula BiH u Panami Fatiha Kola koji je osumnjičen da je bio dio kartela "Tito i Dino".

Predsjedništvo BiH je jednoglasno glasalo za smjenu Kola, potvrđeno je za Klix.ba.

Kol je jedan od onih čije ime se pojavljuje u akciji "Black Tie ". Tužiteljstvo BiH sumnjiči Kola da je dio organizirane kriminalne skupine, kojom je na međunarodnoj razini rukovodio Edin Gačanin, a a na razini BiH Adnan Smajlović.

Kol u trenutku izvođenja ove akcije nije bio na teritoriji BiH pa nije mogao biti uhićen, ali se njegovo ime nalazi u prijedlogu za određivanje pritvora ili mjera zabrane članovima ili suradnicima.

Poznat je javnosti i kao bivši nogometaš, trener, vlasnik nogometnog kluba i biznismen, ali i po brojnim investicijama u Panami u sektorima poput autoindustrije i proizvodnje mermera.

U prosincu prošle godine je predao akreditive predsjedniku Ureda za veleposlaničke i konzularne poslove Predsjedništva Paname Diomedesu Carlesu nakon što je Predsjedništvo odobrilo imenovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close