'Pravda za Davida'

Ako treba, okupljanja još 500 dana, nema odustajanja

Danas je točno 500 dana otkako je počelo okupljanje onih koji traže istinu u ovom slučaju, te ističu da su institucije ažurne samo kada je potrebno da se "njih kazne i sankcioniraju“.
Vijesti / Flash | 07. 08. 2019. u 13:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici neformalne grupe građana "Pravda za Davida“ najavili su danas da neće odustati od traženja istine povodom stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića (21), ako treba i još 500 dana, jer pomaka u istrazi nema. 

Danas je točno 500 dana otkako je počelo okupljanje onih koji traže istinu u ovom slučaju, te ističu da su institucije ažurne samo kada je potrebno da se "njih kazne i sankcioniraju“. 

Ozren Perduv u ime ove grupe naglašava da institucije još uvijek nisu odstupile od verzije koja je javnosti plasirana prije 500 dana. 

''Jedini koji su trpili posljedice su Davidovi roditelji, kao i ljudi koji su stali kao podrška uz njih. Hapšenja, legitimisanja, snimanja, informativni razgovori, prekršajne i krivične prijave, zabrane okupljanja… Samo zbog toga što nismo prihvatili i dozvolili da nam serviraju očigledne neistine. Sve smo to istrpili. I nakon 500 dana smo i dalje tu'', istaknuo je Perduv novinarima na Trgu Krajine, gdje su i počela prva okupljanja. 

Glavnog krivca vide u Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka, za koje smatraju da ne želi da se suprotstavlja policiji, točnije da procesuira službenike MUP-a RS. 

''Slučaj Koprena je dovoljan da se shvati kakvi su to odnosi između policije i tužiteljstva. Dojam je da je ovdje policija iznad tužiteljstva. Podsjetit ću vas i na riječi odvjetnika Ferageta i Zore Nikodinović Dobričanin koji su rekli da nema nikakvog napretka u istrazi dokle god je postupajući tužitelj u postupku Dalibor Vrećo'', rekao je on, te podsjeća da je Tužiteljstvo pokrenulo istragu zbog ubojstvo Davida Dragičevića tek nakon pritisaka grupe "Pravda za Davida“. 

Prije toga, ovaj slučaj vodio se kao zades. 

Među male "pobjede“ tijekom ovih 500 dana, članovi grupe ističu priznanje da je konferencija za medije MUP-a RS od 26. ožujka prošle godine bila greška, priznanje da uviđaja navodno opljačkane kuće nije ni bilo, te priznanje da David nije bio narkoman, što su tvrdili tadašnji predsjednik RS i sadašnji ministar unutrašnjih poslova. 

Zbog pritužbi na rad policijskih službenika, koje su podnosili članovi ove grupe, čak je, tvrde, izmijenjen Zakon o policiji. Istovremeno, odgovori na ove pritužbe još nisu stigli. 

''Sve što smo naveli je samo dodatni motiv da ne odustanemo. I dalje smo tu. Ako treba još 500 dana. Za našeg Davida. Za sve nas '', istaknuo je Perduv.

Kopirati
Drag cursor here to close