Novo okupljanje

Grupa 'Pravda za Davida' danas obilježava 500 dana od prvog okupljanja

Iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida“ najavili su da će se obratiti medijima upravo na onom mjestu gdje je sve i počelo - Trg Krajine, u simbolično vrijeme - 12.05 sati.
Vijesti / Flash | 07. 08. 2019. u 09:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas  se navršava 500 dana otkako traju okupljanja građana, koji traže otkrivanje pune istine o stradanju Banjalučanina Davida Dragičevića. 

Iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida“ najavili su da će se tim povodom obratiti medijima upravo na onom mjestu gdje je sve i počelo - Trg Krajine, u simbolično vrijeme - 12.05 sati. 

Također, podsjetit će i mjesto gdje je David pronađen, na ušću Crkvene u Vrbas. 

U Banja Luci su 26. ožujka prošle godine počela okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18. ožujka 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. 

Obitelj i članovi grupe "Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen. 

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev obitelji, 12. ožujka ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni. 

Okupljanja u centru Banja Luke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a potom je manji broj građana svaku večer palio svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve, u čijoj blizini su trenutno nastavili da dolaze.

Kopirati
Drag cursor here to close