Situacija zabrinjavajuća

Federacija pred zabranom kretanja vikendom

Stuacija je zabrinjavajuća zbog popuštanja i nepoštovanja donijetih mjera.
Vijesti / Flash | 10. 04. 2020. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Čerkez: Dali smo preporuku da se reducira kretanje za vikend

Pomoćnik ministra zdravstva i član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez potvrdio je danas da je u entitetu Federacija BiH u odnosu na jučerašnju situaciju 27 novih potvrđenih slučajeva korona virusa od 538 testiranih.

Kako je kazao, broj testiranja se značajno povećao u zadnje vrijeme.

"U FBiH je sedam pacijenata na respiratoru. Imamo 27 oporavljenih naših sugrađana, a u narendih par dana očekujemo još 10 osoba da se oporave", naveo je.

Poručio je da je situacija zabrinjavajuća zbog popuštanja i nepoštovanja mjera koje su doniijeli.

"Ozbiljno razmišljamo i dali smo preporuku da se zabrani ili reducira kretanje tijekom vikenda jer ovo je na jedan način neodrživo. Zbog ovih neodgovornih pojedinaca koji sebi dopuštaju da se nalaze u grupama, da piju kafe i šetaju u grupama, i krše niz odredbi, doći ćemo u situaciju da svi moramo biti u svojim kućama i da nećemo moći obavljati normalne potrebe. Apel sugrađanima, nemojte to raditi jer to nije dobro ni za vas, a ni za druge. Epidemiološka situacija nam često zbog brojki izgleda stabilna, međutim situacija je vrlo ozbiljna i može se naruštii u vrlo kratkom vremenu", kazao je Čerkez.

Video: Obraćanje predstavnika federalnih institucija

 

Kopirati
Drag cursor here to close