Pitanja za Hadžovića

Poznaju li djeca nakon jučerašnjeg dana bolje činjenice u vezi s rušenjem Starog mosta?

''Jučer smo na Starom mostu u Mostaru, ali i u Konjicu, mogli vidjeti više stotina djece kako mašu zastavama Bosne i Hercegovine.''
Vijesti / Flash | 10. 11. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je u više gradova HNŽ obilježena godišnjica rušenja Starog mosta. Igor Pintarić, član Gradskog odbora Naše stranke Mostar, smatra da je tom prilikom došlo do zloupotrebe učenika osnovnih škola u političke svrhe, ali i pandemijskih mjera:

''Jučer smo na Starom mostu u Mostaru, ali i u Konjicu, mogli vidjeti više stotina djece kako mašu zastavama Bosne i Hercegovine. Istovremeno, ta djeca su prisiljena u učionicama nositi maske ili nastavu pohađati online zbog pandemije. Ministar obrazovanja u HNŽ, Rašid Hadžović tim je povodom dužan dati neke odgovore. Da li jučerašnji dan znači kraj pandemijskih mjera ili nisu važne samo kad djecu treba koristiti kao patriotski dekor za vlastiti politički profit?

I, na kraju krajeva, što se postiglo? Da li ta djeca nakon jučerašnjeg dana bolje poznaju činjenice u vezi s rušenjem Starog mosta? Da li im se one u školi, kući i medijima ne prezentiraju dovoljno dobro i kako taj nedostatak nadomjestiti stajanjem na njemu i mahanjem zastavama? Da li im je razvijen patriotizam? Koliko? Svi odgovori u vezi s odgojem i obrazovanjem ostaju nejasni, ali zdravstveni je jasan. Odgovor će dati pogoršana epidemiološka slika u HNŽ u narednim danima i za to će biti odgovoran ministar Hadžović'', navedeno je u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close