SABNOR

Poziv na brisanje grafita s porukama mržnje, netolerancije i fašizma

- Pokažimo ljubav prema domovini čineći nešto konkretno za nju.
Vijesti / Flash | 18. 11. 2021. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez antifašista i boraca NOR-a u Bosni i Hercegovini povodom 25. studenoga – Dan državnosti Bosne i Hercegovine poziva građane Bosne i Hercegovine, sva udruženja antifašista, društva planinara, izviđačke odrede i druge organizacije mladih, škole i sveučilišta da masovno iziđu u prirodu i zasade sadnice te obrišu grafite s porukama mržnje, netolerancije i fašizma.

- Pokažimo ljubav prema domovini čineći nešto konkretno za nju. Naime, neka Dan državnosti proteče u našem masovnom izlasku u prirodu kojom prilikom će svako od nas darovati domovini jednu sadnicu. Za par godina bit će to dobra šuma kojom ćemo se ponositi i mi i domovina - navodi se u priopćenju SABNOR-a.

Nadalje navode kako je Dan državnosti prilika "da domovinu očistimo od brojnih taloga prošlosti što nam ih na njeno lice, zagađujući je, svakodnevno iznose brojni fašisti ovog vremena".

- Izbrišimo, prefarbajmo ili na neki drugi način uklonimo bar jedan grafit sa porukama mržnje, netolerancije, fašizma i slično. Isto učinimo s bar jednim muralom koji veliča nekog od fašista ili ratnih zločinaca - poručuju iz SABNOR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close