Nije gotovo

Pozitivna osoba u mostarskoj karanteni: Najavljene tužbe protiv Stožera

Nakon što su pušteni kućama, neki su naknadno dobili rezultate testiranja koji se pokazali pozitivnima. I sad se međusobno pitaju, koga je ta osoba/e mogla još zaraziti u karantenu.
Vijesti / Flash | 25. 04. 2020. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Meni su jučer u 10.45 dali potvrdu da mogu ići kući. U karantenu sam bio 14 dana otkako sam ušao u Mostar, a prije toga sam prošao brojna testiranja, samoizolacije i mukotrpna čekanja dok sam ušao u BiH. Više od 40 dana sam praktički zatvoren. Svaki put moj test je bio negativan'', kazao je za Bljesak.info 49 –ogodišnji Mostarac koji je najavio da će zajedno sa ostalim koji su također boravili u ovoj karanteni (Ortiješ) tužiti Stožer CZ HNŽ-a.

U ponedjeljak će, kako je je kazao za Bljesak.info angažirati odvjetnika i sa svim dokumentima koje imaju spremiti tužbu.

On je (ime poznato redakciji) prije pandemije radio u Austriji, prošao sve testove u Austriji, Hrvatskoj i na kraju u Mostaru. Svaki put je bio negativan bez simptoma.

''I sinoć sam dobio negativan test, ali rezultati testiranja su došli samo za četvero nas. Za ostale rezultati testiranja nisu stigli a ipak smo svi pušteni kući nakon ukidanja odluke o karantenu'', kazao je ovaj Mostarac za Bljesak.info.

Ali tu nije kraj, nakon što su pušteni kućama, neki su naknadno dobili rezultate testiranja koji se pokazali pozitivnima. I sad se međusobno pitaju, koga je ta osoba/e mogla još zaraziti u karantenu.

Također, kako doznajemo nekima od njih je policija HNŽ-a sinoć pokucala na vrata i upozorila 'da nije vrijeme za tužbe', ali oni ipak ne odustaju. Najavljuju tužbu i borbu za pravdu.

Podsjećamo o uvjetima u mostarskoj karanteni je pisano ranije, te da nisu rađena testiranja, a da se ona počela sprovoditi tek nakon pitanja medija.

''Dolje su uvjeti katastrofa. Počevši od liječnika i medicinskog osoblja kojeg nikako nema dolje, pa do hrane i higijenskih uvjeta'', pisali su ranije iz ovog objekta koji je smješten u Ortiješu.

Podsjećamo, jučer je novom zapovijedi ukinuta pomenuta karantena u Ortiješu.

Obveza je bila da te osobe koje su dolazile iz BiH u organiziranoj karanteni borave 14 dana. Ipak, zbog takve mjere bilo je puno negodovanja, a najviše zbog uvjeta u samim karantenama.

Nova zapovijed podrazumijeva da će osobe koje ulaze u BiH sada automatski ići u kućnu izolaciju, a policija će biti nadležna da redovno obilazi takve osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close