Dosta je

Ukinuta karantena u Ortiješu

Nova zapovijed podrazumijeva da će osobe koje ulaze u BiH sada automatski ići u kućnu izolaciju.
Vijesti / Flash | 24. 04. 2020. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlukom Kriznog stožera Federacije FBiH o ukidanju obavezne karantene u trajanju od 14 dana, raspuštena je i karantena u Ortiješu koja je izazvala brojne negativne reakcije od početka njenog funkcioniranja. 

Naime, karantene su bile organizirane u svakoj lokalnoj zajednici i u njih su smještane osobe koje su dolazile u BiH.

Obaveza je bila da te osobe u organiziranoj karanteni borave 14 dana. Ipak, zbog takve mjere bilo je puno negodovanja, a najviše zbog uvjeta u samim karantenama.

Nova zapovijed podrazumijeva da će osobe koje ulaze u BiH sada automatski ići u kućnu izolaciju, a policija će biti nadležna da redovno obilazi takve osobe.

Podsjećamo, ljudi smješteni u izolatorij u mostarskom naselju Ortiješ žalili su se na neljudske uvjete u ovom privatnom objektu.

''Ovdje je stanje nikakvo - dobili smo 1 litar soka i 1 litar mlijeka za 5 dana i stavljeni su aparati na kovanice za kavu i sok. Ovo je sramota šta se radi. Ako smo zdravi zašto smo ovdje?'', pisalo je u pismu koje je stiglo na redakcijski mail.

''Kad smo došli u karantin smješteni smo u sobu s 3 kreveta, dakle ne može se poštivati rastojanje jer je razmak između kreveta maksimalno 50 centimetara. Nije nam osiguran nikakav pregled, a tu smo već tri dana'', navodi se u pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close