Park prirode

Požar na Blidinju: U pomoć stigao helikopter Oružanih snaga

Požar ugrožava Park prirode Blidinje i prijeti ekološka katastrofa.
Vijesti / Flash | 20. 07. 2022. u 19:46 Bljesak.info
U Hercegovini i dalje aktivno nekoliko požara

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti je dan borbe s požarom na planini Čvrsnici, a u pomoć je stigao helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Na požarištu su i predstavnici Federalne uprave Civilne zaštite i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Požar ugrožava Park prirode Blidinje i prijeti ekološka katastrofa. I dalje je aktivan šumski požar na području Boračkog jezera u općini Konjic, a gori nepristupačan i miniran teren, koji je jutros gasio helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, prenosi BHRT.

Dio požara na području Boračkog jezera stavljen je pod kontrolu, no još uvijek ima određenih manjih područja unutar požarišta koja su aktivna jer se nalaze u nepristupačnom ili miniranom dijelu terena, navodi se u najnovijem izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite.

Na gašenju požara angažirana je vatrogasna jedinica Konjica i vatrogasna jedinica Šumarstva "Prenj" d.d. Konjic.

U prijepodnevnim satima na gašenju požara bio je angažiran i helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Trenutno je požarište pod kontrolom i ne prijeti stanovnicima i gospodarskim objektima te nije potrebna pomoć u gašenju iz zraka, navodi se u saopćenju.

Požar u Trijebnju u Stocu također je pod kontrolom vatrogasaca i ne prijeti stanovnicima i gospodarskim objektima.

Kopirati
Drag cursor here to close