Nastavak suđenja

Potvrđena optužnica protiv policajca koji je priveo osobu zbog komentara na Facebooku

Policajcu se nije svidio komentar na Facebooku, nakon čega je priveo autora istog.
Vijesti / Flash | 20. 10. 2020. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije protiv zapovjednika Policijske stanice Cazin Saida Ljubijankića (51) zbog kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i lažnog prijavljivanja.

U optužnici se navodi kako se osnovano sumnja da je Said Ljubijankić od 23. travnja do 13. lipnja 2020. godine u Cazinu, kao zapovjednik Policijske stanice Cazin, nakon što je podnio prijavu protiv K. P. zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti, a zbog pisanja komentara na društvenoj mreži Facebook na tekst obavljen o zapovjedniku Policijske stanice Cazin, prekoračio svoje službene ovlasti.

On se tereti da je 8. svibnja 2020. godine naredio raspisivanje operativne potrage za osobom K. P. s nalogom da se uhiti bez postojanja zakonskih razloga za lišavanje slobode u vidu postojanja osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu i pritvorskih razloga te protivno usmenom nalogu dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije koji se u konzultacijama s postupajućim istražiteljem očitovao da u predmetnim radnjama nema obilježja kaznenog djela.

Postupajući po protupravnom nalogu Policijske stanice Cazin kao rezultata prekoračenih ovlasti zapovjednika, pripadnici Granične policije BiH su 12. lipnja 2020. godine na MGP Velika Kladuša uhitili K. P. koji je istog dana predan ovlaštenim službenim osobama i koji je tu protupravno zadržan do 13. lipnja, navodi se u optužnici.

Osnovanost optužnice potvrđena je opsežnom istragom u kojoj je saslušan veći broj svjedoka i prikupljeno nekoliko desetina materijalnih dokaza.

U narednom razdoblju se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji pred Općinskim sudom u Cazinu.

Kopirati
Drag cursor here to close