Obračun balkanskih narkoklanov

Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog ubojstva Crnogorca na Zrću

Početak suđenja očekuje se uskoro, budući da je riječ o spisu hitne naravi jer je okrivljenik u istražnom zatvoru, naglasila je sutkinja Radanović.
Vijesti / Flash | 09. 02. 2023. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optužno vijeće zadarskog Županijskog suda u četvrtak je potvrdilo optužnicu protiv srbijanskog državljanina Duška Tanaskovića (29) kojom ga se tereti da je ljetos na paškom Zrću iz pištolja ubio Crnogorca Gorana Vlaovića (39), što je označeno kao obračun dvaju balkanskih narkoklanova.

Tanasković je optužen da je 25. kolovoza 2022. na otoku Pagu, Hrvatska ispred noćnog kluba na plaži Katarelac na Zrću, ubio crnogorskog državljanina Vlaovića.

Uskoro početak suđenja

Glasnogovornica i predsjednica sudskog Optužnog vijeća Sandra Radanović rekla je kako je to vijeće odlučivalo o osnovanosti optužnice protiv okrivljenika koji se tereti za kazneno djelo ubojstva.

Spis će sada biti dodijeljen raspravnom sucu i ubrzo se očekuje sazivanje rasprave, kazala je Radanović i dodala kako na ovu odluku optuženi Tanasković nema pravo žalbe, prenosi Hina.

Istaknula je kako ga tužiteljstvo tereti da je ubojstvom počinio kazneno djelo protiv života i tijela, za koje je zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora.

Početak suđenja očekuje se uskoro, budući da je riječ o spisu hitne naravi jer je okrivljenik u istražnom zatvoru, naglasila je sutkinja Radanović.

Tanaskovića se tereti da je kobnog dana oko 6 sati ispred noćnog kluba Vlaoviću prišao s leđa te mu iz neposredne blizine iz ispalio hitac u glavu.

Dva najbrutalnija balkanska narkoklana

U pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred kluba, a cijeli je događaj mobitelima je snimilo nekoliko gostiju i te su snimke kasnije objavili na društvenim mrežama.

Vlaović je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave, od koje je umro na putu do zadarske bolnice.

Policija je Tanaskovića, uhićenog nedugo nakon likvidacije, tužiteljstvu isprva prijavila za teško ubojstvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora, no istraga je pokrenuta za blažu kvalifikaciju kojom zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću zatvorsku kaznu od pet godina.

Mediji su pisali kako se radilo o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Za Tanaskovića su tvrdili da je policiji kazao kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića, ubijenog prošlog lipnja u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Navodno je već bio u zatvoru te ima mentalnih zdravstvenih problema.

Za ubijenog Vlaovića navodilo se da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close