Međunarodna veza

Balkanska mafija ključni suradnik kolumbijskog narko klana

"Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima Jalisco New Generation i Sinaloa, te u Europi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu"
Vijesti / Flash | 03. 11. 2021. u 22:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolumbijska narko-mafijaška organizacija "Clan del Golfo", čiji je vođa Otoniel uhvaćen krajem listopada, ima balkansku mafiju kao saveznika, i to kao jednu od svojih pet glavnih međunarodnih veza, priopćila je policija u Kolumbiji.

"Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima Jalisco New Generation i Sinaloa, te u Europi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu", prenosi Radiotelevizija Crne Gore navode iz dokumenta kolumbijske policije kojeg je na današnjoj konferenciji za novinare pročitao direktor kolumbijske policije general Jorge Luis Vargas.

Vargas je kazao kako je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Nizozemske i Španjolske, a odatle kopnom na Balkan.

Vođa "Clana del Golfo" Dario Antonio Usuga, zvani Otoniel, uhvaćen je 24. listopada u regiji na sjeverozapadu zemlje i trebao bi uskoro biti izručen Sjedinjenim Američkim Državama.

Otoniel se smatra za jednog od najopasnijih svjetskih trgovaca narkoticima. Pored toga osumnjičen je i za seksualno iskorištavanje maloljetnika, novačenje maloljetnika u bande i ubojstvo policajca.

"Clan del Golfo", prema podacima kolumbijske policije, broji oko 3.500 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close