Preminula žena

Potvrđen peti smrtni slučaj koronavirus u USK-a

Dodao je i kako je trenutno u Kantonalnoj bolnici smješteno šest pacijenata pozitivnih na koronavirus, te da je njihovo stanje stabilno.
Vijesti / Flash | 06. 04. 2020. u 14:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bolnica u Bihaću

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je peti smrtni slučaj povezan s virusom COVID-19 u Unsko-sanskom kantonu (USK).

''Preminula je pedesetčetvorogodišnja žena iz Cazina, koja je već neko vrijeme bila hospitalizirana u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti. Nekoliko dana je bila u teškom stanju i na respiratoru, a prije nešto više od sat vremena je nažalost preminula'' - rekao je doktor Havić.

Dodao je i kako je trenutno u Kantonalnoj bolnici smješteno šest pacijenata pozitivnih na koronavirus, te da je njihovo stanje stabilno.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona istaknuto je da su do sada izliječene dvije osobe.

''Obje osobe su iz Bihaća, a riječ je o prvozaraženoj ženi, te prvom hospitaliziranom mlađem muškarcu koji radi kao taksista. Kod njih su oba retesta bila negativna, tako da možemo potvrditi da su to prve izliječene osobe u našem kantonu. Moram dodati i da trenutno imamo 36 pozitivnih na koronavirus, uz 13 klastera. Do sada smo uspjeli zatvoriti dva, ali nažalost i otvorena su nova dva klastera. Među novotvorenim je i klaster povezan s jednim trgovačkim centrom u Bihaću. Tu konkretno sve pažljivo pratimo, te su sve osobe već stavljene u samoizolaciju i pod zdravstveni nadzor'' - riječi su direktorice Zavoda za javno zdravstvo USK Zarine Mulabdić.

Naglašeno je i da se u ovom dijelu BiH u posljednjih nekoliko dana bilježi blagi rast pozitivnih slučajeva na koronavirus, tako da se još jednom apeliralo na sve građane da se maksimalno pridržavaju izrečenih mjera i naredbi.

Kopirati
Drag cursor here to close