Izvješća

U Sarajevu preminuo liječnik epidemiolog: Grude danas tri, Čitluk dva pozitivna

Muškarac čija je smrt danas potvrđena iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu bio je liječnik
Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2020. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Muškarac čija je smrt danas potvrđena iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu bio je liječnik'', kazala je za Klix.ba direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Ovaj portal navodi kako liječnik koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusa nije radio na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dnevni avaz navodi kako je ovaj muškarac po struci bio epidemiolog.

Liječnik, koji je imao 61 godinu, umro je u izolatoriju u Podhrastovima. Jutros je navodno prema informacijama Avaza bio priključen na respirator, a već 15 dana imao je tešku kliničku sliku. 

Od šest testiranih iz Gruda, tri pozitivna

Iz Stožera Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke javljaju kako je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminula ženska osoba starije životne dobi koja se liječila od korona virusa i bila povezana s prvim klasterom.

Riječ je o 17. smrtnom slučaju u FBiH i 24. u cijeloj državi.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH danas je testirano ukupno 6 osoba s prostora Općine Grude od čega su tri nalaza pozitivna. Do sada je 39 osoba s područja ŽZH zaraženo korona virusom.

U samoizolaciji je 921 osoba, od čega su 102 osobe s područja Gruda, 180 ih se nalazi u Ljubuškom, 325 u Posušju i 314 osoba u Širokom Brijegu.

U Čitluku dva pozitivna

U poslijepodnevnim i večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 87 uzoraka, od kojih su iz Hercegovačko-neretvanske županije 2 pozitivna – Čitluk, priopćeno je kratko iz Stožera civilne zaštite HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close