29. obljetnica smrti

Na Gradini, tromeđi Mostara, Stoca i Čapljine, odana počast poginulim braniteljima

Čak 24 branitelja položila su svoje živote na Gradini prije točno 29. godina.
Vijesti / Flash | 13. 07. 2022. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj ljudi okupio se i ove godine na Gradini - tromeđi Mostara, Čapljine i Stoca, u sjećanje na 24 poginula branitelja.

Oni su svoje živote položili na ovom lokalitetu prije točno 29. godina.

Na toj lokaciji podignut je križ, gdje se svakog 13. srpnja okupljaju obitelji poginulih branitelja, suborci i mnogobrojna izaslanstva, kako bi im odali počast. 

I ove godine služena je Misa, nakon čega je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Vijence su položila i svijeće zapalila mnogobrojna izaslanstva, od lokalne do državne razine, kao i suborci poginulih branitelja i članovi njihovih obitelji.

Foto: Bljesak.info / Odana počast poginulim braniteljima

''Kao i svake godine, tako i ove, na ovom lokalitetu prijetili smo se trenutaka kada se branila hrvatska sloboda, ali i trenutaka provedenih sa suborcima  prijateljima koji su život dali za hrvatsku slobodu'', rekli su nam okupljeni branitelji.

Branitelji poginuli na Gradini

Goran Rebac, Vedran Đoković, Lenko Bule, Josip Bule, Zlatko Ivanković, Gojko Galić, Nikola Krmek, Krešo Bubalo, Dragan Miličević, Radoja Vidaković, Slavko Previšić, Ilija Krešić, Zoran Šuman, Franjo Bošković, Ivan Šimović, Vinko Babić, Zdravko Jelić, Ivan Čović, Miroslav Mandarić, Kruno Zlomislić, Slavko Kulaš, Božo Anić, Zdravko Sopta i Branko Grgić.

Kopirati
Drag cursor here to close