Protiv isključenosti

Počeo novi Caritasov projekt o demenciji

Ovim projektom će biti osigurana podrška članovima obitelji osoba s demencijom.
Vijesti / Flash | 17. 10. 2022. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Život s demencijom

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti Caritas Mostar i Caritas Banja Luka obavještavaju javnost da je početkom listopada počela provedba novog projekta "Život s demencijom".

Dok se siromaštvo uglavnom definira kao oskudica materijalnih ili novčanih sredstava, socijalna isključenost ima šire značenje, a osim ekonomske i mnogih drugih uključuje medicinsku i socijalnu dimenziju u koje spada i demencija.

Ovim projektom će biti osigurana podrška članovima obitelji osoba s demencijom, a što je na neki način samo nastavak aktivnosti prethodnog i uspješno provedenog projekta "Ne zaboravi".

Projekt "Život s demencijom" na prostoru hercegovačkih i banjalučke biskupije borit će se protiv isključenosti, a što bi trebalo rezultirati lakšem pristupu relevantnim institucijama.

Ciljevi projekta su poboljšanje znanja o demenciji i pomoć članovima obitelji u ophođenju s ovom populacijom, posudba pomagala i prilagodba životnih prostora te informiranje šire i stručne javnosti o demenciji.

Projekt donira Renovabis - Inicijativa solidarnosti njemačkih katolika s narodom u srednjoj i istočnoj Europi, uz podršku Caritasa Graz i Linz iz Austrije. Baš kao i u slučaju spomenutog projekta "Ne zaboravi" i ovaj projekt će u BiH zajednički do 30. rujna 2025. provoditi Caritas Mostar i Caritas Banja Luka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close