Problem UNESCO zone

Poruka Kordiću i vijećnicima: Ne trebate ništa novo izmišljati. Jednostavno popravite rampe!

Denis Drljević, vlasnik obrta AbrakaBakra Copper Art javno se obratio vijećnicima Mostara pred narednu sjednicu Gradskog vijeća.
Vijesti / Flash | 25. 06. 2022. u 22:08 Bljesak.info
Popravite rampe

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Drljević, vlasnik obrta AbrakaBakra Copper Art javno se obratio vijećnicima Mostara pred narednu sjednicu Gradskog vijeća.

Povod njegovo obraćanja je borba koju vode vlasnici radnji u staroj gradskoj jezgri koja je UNESCO zona, kako bi zaustavili ''vozikanje, parkiranje i uništavanje kaldrme u Starom gradu.

U mailu je Denis naveo kako je napravio grešku jer naredna sjednica nije u ponedjeljak, kako je rekao u videu, nego u utorak, 28. 6.

Uputio je apel ispred svih vlasnika i uposlenika u zoni Starog grada koja je pod zaštitom UNESCO-a, gradonačelniku i gradskim vijećnicima, da konačno odvoje dio novca za Stari grad i popravku rampi.

Od vremena kada je rampa ispred koje stojim pokvarena – prije dvije godine, o čemu su odmah bili obaviješteni i Gradska uprava i Agencija Stari grad, prošla su 3 rebalansa budžeta i novac još nije usmjeren za rješavanje ovog velikog problema'', kaže Denisi u video poruci.

''Danas je već sezona u toku. Ukoliko i ovaj put ostavite Stari grad po strani, time sami priznajete da ne služite svojim građanima i ne brinete o onome o čemu biste trebali'', dodaje

Poručio je gradonačelniku Kordiću kako je trajno rješenje ''rampe koje se koriste po cijelom svijetu za rješavanje ovakvih problema tj. ulaska automobila u zaštićene ili pješačke zone''.

''Ne trebate ništa novo izmišljati. Jednostavno popravite rampe! Donesite odluke o tome kome ćete dopustiti da ima ključ od rampi, od kada do kada će rampe biti spuštene tj. podignute radi dostavnih vozila, a možda i odluku o tome koja i kakva dostavna vozila smiju, a koja uopće ne smiju ulaziti u zaštićenu zonu UNESCO-a tj. na kaldrmu koja zbog težine određenih vozila sve više strada – i problem je riješen'', rekao je Drljević.

Što je još rekao gradskim vijećnicima pogledajte u videu.

Kopirati
Drag cursor here to close