Zanimljivo ovih dana u Mostaru

Drama u Mostaru: Aktivist legao ispred automobila kako bi spriječio ulazak u Stari grad

Jedan od građana u znak protesta legao ispred automobila odlučan da svojim tijelom zaustavi njegov ulazak u staru gradsku jezgru i skrene pažnju javnosti na problem koji uzima sve više maha.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2022. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru u Starom gradu građani danima vode borbu sa automobilima koji gaze kaldrmu i nekontrolirano ulaze u zonu koja je pod zaštitom UNESCO-a, jer električni stubići koji bi to onemogućili nisu u funkciji.

Tako je jedan od građana u znak protesta legao ispred automobila odlučan da svojim tijelom zaustavi njegov ulazak u staru gradsku jezgru i skrene pažnju javnosti na problem koji uzima sve više maha.

Ovu informaciju su na Facebook profilu objavili aktivisti "Žućo Bosna i Hercegovina".

Kako navode u objavi, to se desilo jučer u kasnim poslijepodnevnim satima, kada je njihov aktivist u nakani zabrane ulaska automobilima u UNESCO zonu, svojim tijelom zapriječio je automobilu koji je uklonio fizičku zapreku prolazak na kaldrmu.

Zbog ulaska automobila u staru gradsku jezgru dan prije toga na ulazu u Tabhanu na jednom dostavnom vozilu građani su sprejom ispisali poruku "Gazim po UNESCO zoni" izrevoltirani zbog situacije u Starom gradu Mostara, piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close