Prijetnje

Policija na nogama: Medicinski otpad iz Mostara dovozi se u Neum?

Slučaj je razotkrio i prijavio mještanin Josip Butigan, koji je uhvatio na djelu radnike koji dovoze kamionom i bagerom zatrpavaju medicinski otpad.
Vijesti / Flash | 09. 03. 2021. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix:ba / Medicinski otpad iz Mostara dovozi se u Neum?

Policija u Neumu je na nogama zbog istrage dovoženja medicinskog otpada iz Mostara nakon što je slučaj razotkrio i prijavio mještanin Josip Butigan, koji je, svjedočeći tom događaju, zadobio prijetnje od izvršitelja, potvrđeno je za Klix.ba.

Butigan kaže kako je sinoć u mjestu Klepovica, udaljenom pet kilometara od srca Neuma uhvatio na djelu radnike koji dovoze kamionom i bagerom zatrpavaju medicinski otpad.

"Oni su me maltretirali i prijetili navodeći kako nitko ne smije saznati to što sam vidio, jer bi mogli završiti u zatvoru", kaže Butiga.

Ističe da se radi o mještaninu Neuma Đuri Bogdanoviću, koji zatrpava medicinski otpad bagerom, i Darku Stankoviću, koji otpad dovozi kamionima firme Gram trans iz Širokog Brijega.

Foto:Klix:ba / Medicinski otpad iz Mostara dovozi se u Neum?

Dodaje kako, prema njegovim saznanjima, dovoženje i zatrpavanje medicinskog otpada u jedinom bh. gradu na moru traje više od dva mjeseca, a dovozi se iz Mostara i Širokog Brijega.

"Sreća da je policija preuzela slučaj i počela provođenje istrage", kaže čovjek koji je slučaj razotkrio.

Priča o onome što se dogodilo proširila se u Neumu odmah, pa su ogorčeni građani svojim vozilima to mjesto blokirali jutros u znak protesta i čekali istražne organe da slučaj preuzmu službeno.

Iz Operativnog centra u Neumu su potvrdili da je mještanin Neuma prijavio ovaj slučaj te da policijski službenici od ranih sati na terenu provode sve zakonom previđene istražne radnje kako bi se slučaj koji je šokirao čitavi Neum što prije riješio.

Kopirati
Drag cursor here to close