Pokrenuta istraga

Policajce u Mostaru zbog fotografiranja čeka kazna

Koje i kakve će kazne biti, Marić je kazao kako će se sve znati nakon okončanja istrage.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2022. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pokrenuta je procedura predviđena Zakonom o policijskim službenicima HNŽ-a za policajce koji su fotografirali uhićene navijače u službenim prostorijama MUP-a HNŽ'', potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a HNŽ, Ljudevit Marić.

Podsjetimo, nakon incidenta koji se dogodio u četvrtak 24. studenog kada je uhićeno 18 osoba nakon narušavanja javnog reda i mira u određenim medijima ''isplivale'' su fotografije uhićenih osoba iz službenih prostorija MUP-a HNŽ.

Naime, po Članu 117, st. 7. spomenutog Zakona, za odavanje podataka neovlaštenim osobama do kojih je zaposleni došao obavljanjem poslova i zadataka ili u vezi sa obavljanjem poslova i zadataka, što po zakonu spada pod teže povrede dužnosti, predviđene su sljedeće disciplinske mjere:

Po Članu 119, za teže povrede dužnosti može se izreći novčana kazna u iznosu od 20% do 30% od osnovne mjesečne plaće policijskog službenika ostvarene u mjesecu koji je prethodio izricanju disciplinske mjere, a najduže tri mjeseca, a također disciplinska komisija i Policijski odbor sa uposlenikom mogu prekinuti radni odnos.

Koje i kakve će kazne biti, Marić je kazao kako će se sve znati nakon okončanja istrage.

Podsjećamo, mostarski policajci i ranije su se našli pod sankcijama zbog prekoračenja svoje ovlasti kada su pretukli mladića pred ulazom u zgradu.

Kopirati
Drag cursor here to close