Iz Proračuna

Pola milijuna maraka za obnovu Saborne crkve

Govoreći o proračunu Milivojević je rekao da se nada da će svi projekti koji su započeti biti završeni i da će se nastaviti istim tempom sa dodatnim projektima.
Vijesti / Flash | 21. 03. 2023. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, komentirajući dokument Proračuna Mostara za 2023. godinu, rekao je da je zadovoljan što postoji rast prihoda i proračuna i da je to sigurno dijelom i zasluga Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara.

Milivojević je izrazio zadovoljstvo što je Gradska uprava prilikom kreiranja proračuna našla način da pomogne izgradnju Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru sa pola milijuna maraka jer će to u mnogome pomoći u izgradnji crkve.

Milivojević je izrazio nadu u to da će gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Vijeća Salem Marić biti uključeni i pomoći u traženju novca sa viših razina vlasti da se konačno jedini veliki vjerski objekt u BiH koji nije obnovljen završi.

Govoreći o proračunu Milivojević je rekao da se nada da će svi projekti koji su započeti biti završeni i da će se nastaviti istim tempom sa dodatnim projektima.

Milivojević je rekao i da mu je drago što su njegovi raniji amandmani značajno uvaženi i da će podržati ovaj dokument.

"Drago mi je da će ove godine neki od velikih projekata posebno kada se radi o vodosnadbijevanju Žitomislića, Gubavice, Pijesaka ili Kosora biti završeni. Tražio sam da se značajnije posvetimo pitanju vodosnadbijevanja, ne samo u naselju Željuša koje nema nikako vodu, nego u čitavom tom dijelu koje se snadbijeva iz izvorišta Salakovac", rekao je Milivojević. Dodaje da je to kapitalni projekat i da se ove godine treba početi sa sanacijom cjevovoda  čime će biti ušteđene značajne količine vode.

"Nadam se da ćemo zaokružiti tu financijsku konstrukciju i da će svi oni koji se snadbijevaju iz Salakovca biti riješeni", rekao je Milivojević.

Milivojević je zatražio da se u prijedlogu proračuna na stavci za Advent, Novu godinu i Ramazan od 325 tisuća maraka uvrsti i stavka za Pravoslavnu novu godinu čime bi iskoračili i na tom polju i zadovolji i još jedan dio populacije Mostara.

Zatražio je i da se naknada od elektroprivreda koja je prenesena iz prošle godine koja su bila namijenjena za asfaltiranje na području Željuše i Lišana od 90 tisuća maraka ostavi u proračunu, a da se novi iznos od 80 tisuća maraka usmjeri na asfaltiranje u Hodbini, piše Topportal.info.

Kopirati
Drag cursor here to close