KCUS

Pokreće se postupak prijevremenog razrješenja Sebije Izetbegović

Među točkama dnevnog reda nalazi se i Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2023. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovima privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je upućen poziv za 1. redovnu sjednicu.

Među točkama dnevnog reda nalazi se i Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a.

Pored toga, Upravni odbor će razmatrati i prijedlog Odluke o poništenju javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a koji je objavljen 6. listopada 2023.

Jedna od točaka dnevnog reda će biti i razmatranje Zaključaka Vlade kantona Sarajevo iz travnja 2023. godine, a koja se tiče zakonite opravdanosti daljeg obnašanja funkcije generalne direktorice, u skladu sa odgovarajući pravnim normama. S timu vezi, razmatrat će se i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za razrješenje Generalne direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović prije isteka mandata tj. prije 9. siječnja 2024. godine.

Također, zakoni na koje se odnosi Zaključak Vlade KS su Statut KCUS-a član 44 stav 1 alineja druga i treća, a vezano za Odluku Univerziteta u Sarajevu – Senat, od 29. ožujka 2023.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak, sa početkom u 16 sati, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close