Joško Cvitanović

Splićanin optužen da je dao mito bh. cariniku

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Cvitanović Joška, rođenog 1979. godine u Splitu, državljanina Republike Hrvatske.
Vijesti / Flash | 25. 05. 2021. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Cvitanović Joško (1979.) tereti se za kazneno djelo davanje dara ili drugih oblika koristi iz članka 218. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Cvitanović Joška, rođenog 1979. godine u Splitu, državljanina Republike Hrvatske.

Optuženi se tereti da je, prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu, uspostavio kontakt sa službenom osobom u carinskim organima UIO BiH, zaposlenom na graničnom prijelazu Međunarodni aerodrom Sarajevo, kako bi pristupio izvršenju kaznenog djela, sa ciljem da za sebe osigura povlašteni položaj prilikom carinske procedure na ulazu u BiH.

Nakon dolaska na područje Bosne i Hercegovine, prilikom carinske kontrole, znajući da sa sobom nosi robu koja podliježe carini, optuženi je ovlaštenom carinskom djelatniku, ponudio novac, kako bi za sebe ishodio povoljniji carinski postupak.

Optuženi se tereti da je službenoj osobi u institucijama BiH učinio dar u vidu novca da u okviru svojih ovlaštenja ne izvrši što bi morao izvršiti, čime je počinio kazneno djelo – Davanje dara i drugih oblika koristi. iz članka 218. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close