6 osoba

Podignuta optužnica protiv Turčina zbog krijumčarenja sunarodnjaka u BiH i RH

Turčin je svoje sunarodnjake doveo na samu liniju razgraničenja i državnu granicu BiH i Hrvatske u mjestu Zvala u Posušju.
Vijesti / Flash | 15. 03. 2024. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Abdullatif Kaya, zvanog ''Sinan'', rođenog 1971. godine u Diyarbakiru, državljanina Republike Turske, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Optuženi se tereti da je 29. siječnja ove godine, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim licem, za ugovoreni novčani iznos izvršio prihvat šest državljna Republike Turske na području Sarajeva.

U tom poslu koristio je iznajmljeno rent-a car vozilo, kojim je dovezao navedene strane državljane Republike Turske na samu liniju razgraničenja i državnu granicu BiH i Hrvatske u mjestu Zvala u Posušju.

Tu ih je ostavio kako bi isti mogli prijeći granicu, gdje bi ih dalje provelo njima poznato lice, a u kojoj namjeri je spriječen od strane policijskih službenika Granične policije BiH - PGP Gorica.

Optuženi se tereti da je postupio suprotno članu 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim putem i članu 7. Zakona o graničnoj kontroli te da je u namjeri pribavljanja imovinske koristi nedozvoljeno pokušao prevesti više lica preko državne granice, čime je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. KZ-a BiH, u vezi sa članom 26. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close