Nova Gradiška

Policija u akciji: Uhićenje vozačice iz BiH zbog sumnje u krijumčarenje stranih državljana u Hrvatsku

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima
Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2024. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u petak na području Nove Gradiške kontrolirali osobni automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka i 27-godišnju vozačicu, državljanku Bosne i Hercegovine, koja je u automobilu prevozila više stranih državljana.

Također, policijski službenici su zaustavili još jedno vozilo slavonskobrodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem nad državljankom Bosne i Hercegovine i hrvatskim državljaninom, utvrđeno je postojanje sumnje da iz koristoljublja prevoze strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, prenosi Index.hr.

Policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju i 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku, objavili su iz PU brodsko-posavske.

Kopirati
Drag cursor here to close