Protiv Amira Džafića

Podignuta optužnica u slučaju pretučene radnice iz Jablanice

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je 1. kolovoza ove godine napao i teško ozlijedio radnicu hotela Jablanica, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.
Vijesti / Flash | 02. 10. 2023. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Područno tužiteljstvo Konjic, je nakon provedene i okončane istrage podiglo optužnicu protiv Amira Džafića (1979.), iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Teška tjelesna ozljeda" na štetu E. K. iz Jablanice, koju je u ponedjeljak Općinski sud u Konjicu potvrdio u cijelosti.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je 1. kolovoza ove godine napao i teško ozlijedio radnicu hotela Jablanica, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

"Oko 21,30 sati u hodniku hotela Jablanica u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić. On je odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo. Nastavio ju je i dalje fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela", pojašnjava se u priopćenju.

Kako navode, napdanuta žena se nakon ovoga uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Općinski sud u Konjicu zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića za 27. listopada 2023. godine.

Po odluci glavnog tužitelja, ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužiteljstva te je Tužiteljstvo u suradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka s lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close