Izborna skupština

''Pleter'' izabrao novo vodstvo

Okupljanja članova Udruge nastavit će se održavati u prostorijama župne crkve Presvetoga Trojstva u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 12. 11. 2021. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska zajednica ''Pleter'' održala je Izbornu skupštinu, gdje su birani članovi novog vodstva. Za predsjednika Udruge jednoglasno je odlučeno kako će to biti magistar povijesti i student doktorskog studija Dražen Janko.

On je ovu dužnost preuzeto od Ante Kelavića, te će naredne dvije godine rukovoditi radom Pletera. Janko je nakon izbora istaknuo kako je zadovoljan dosadašnjim radom HZ- a, osobito u razdoblju velepošasti, gdje se pokazalo koliko je važno imati oslonac u kriznim vremenima.

Za dopredsjednicu izabrana je Jelena Jukić, dok dužnosti tajnice obavljat će Petra Radić. Pred novim rukovodstvom su brojni zadatci, a među glavnim je svakako poboljšati položaj Hrvata u glavnom gradu naše države.

''Okupljanja članova Udruge nastavit će se održavati u prostorijama župne crkve Presvetoga Trojstva u Sarajevu, na čemu smo neizmjerno zahvalni vlč. Draženu Kusturi, koji je također prepoznao važnosti našega rada'', poručili su iz zajednice.

Više o zajednici ''Pleter''

Hrvatska zajednica ''Pleter'' je utemeljena 18. prosinca 2018. godine pod nazivom Zajednica hrvatskih studenata „Pleter“ kao neovisna studentska organizacija koja okuplja studente Hrvate iz cijele BiH, ali i studente iz Republike Hrvatske koji studiraju u Sarajevu. Trenutno brojimo preko 80 registriranih članova sa stalnom tendencijom rasta. Početkom 2021. godine reorganizirali smo se u Hrvatsku zajednicu „Pleter“ kako bismo vrata otvorili za Hrvate koji borave u Sarajevu na radu.

Cilj nam je osigurati što kvalitetniji život Hrvata u Sarajevu glede bolje međunarodne suradnje, davanja međusobnih edukacijskih instrukcija, razmjene knjiga te posredovanje kod stambenog zbrinjavanja, honorarnih studentskih poslova, zaštite studentskih i nacionalnih prava, druženje i zdravijeg provođenja slobodnog vremena te očuvanja hrvatskog identiteta, jezika i kulture upravo ovdje u Sarajevu.  HZ „Pleter“ svojim aktivnostima u proteklim godinama pomogla je značajan broj Hrvata studenata i radnika u Sarajevu.

„Ova zajednica će u budućnosti predstavljati neovisnu  organizaciju Hrvata koji studiraju i rade u gradu Sarajevu, a koja će se zalagati isključivo za  interese studenata i radnika Hrvata. Moram naglasiti da je ovo nevladina, nestranačka, samostalna studentska organizacija, otvorena za dijalog i suradnju s drugim organizacijama i udrugama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu," ističe predsjednik HZ "Pleter" Dražen Janko.

Kopirati
Drag cursor here to close