Dr. Kordić s poduzetnicima

Gradonačelnik Mostara primio rukovodstvo Asocijacije poduzetnika Hercegovine

Dogovoreno je da se ovakvi konzultativni sastanci organiziraju u redovnim vremenskim intervalima, a članovi APH obećali su učiniti sve sa svoje strane kako bi u savjetodavnom, ali i praktičnom smislu bili na raspolaganju gradonačelniku...
Gospodarstvo / Flash | 08. 03. 2021. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: APH / Gradonačelnik Mostara, dr. Mario Kordić, s članovima Upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić primio je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici članove Upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), čime je ujedno započela praksa redovitog susretanja prvog čovjeka Grada i ove poduzetničke udruge, priopćeno je iz APH.

"Dogovoreno je da se ovakvi konzultativni sastanci organiziraju u redovnim vremenskim intervalima, a članovi APH obećali su učiniti sve sa svoje strane kako bi u savjetodavnom, ali i praktičnom smislu bili na raspolaganju gradonačelniku i gradskom vijeću pri rješavanju zatečenih problema, ali i u realizaciji novih projekata", navodi se u priopćenju.

APH je sa svoje strane upoznala gradonačelnika s nekoliko prioriteta, čijim bi se rješavanjem grad Mostar svrstao u ona regionalna središta koja vuku naprijed, privlačeći investicije i osiguravajući radna mjesta te gospodarski rast.

Rečeno je da poduzetnici očekuju učinkovitiju gradsku administraciju i brže rješavanje podnesenih zahtjeva, kako za firme, tako i za građane u cjelini.

"APH je spremna pružiti pomoć gradskoj vlasti u traganju za najboljim rješenjima u oblasti prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada, što je važno pitanje koje, utječući na ukupnu sliku grada, otvara perspektive za rast turizma, ali i gospodarstva u cjelini, jer poznato je da investitori nerado dolaze u neuređene i neuredne gradove", navode dalje poduzetnici Hercegovine.

Iz APH poručuju kako među prioritete spada i rješavanje novog urbanističkog plana, bolje planiranje poslovnih zona i poduzetničke infrastrukture, računajući tu i saniranje, odnosno modernizaciju cesta na području grada i njegove šire regije.

Na sastanku s gradonačelnikom Mostara naglašen je i problem Zračne luke Mostar.

"Problem Zračne luke također je apostrofiran, jer poduzetnicima, ali i njihovim gostima i potencijalnim investitorima, već godinama predstavlja hendikep nepovezanost Mostara redovnim zračnim linijama prema važnijim centrima. Koliko nefunkcionalan aerodrom negativno utječe na turizam, ne treba posebno ni spominjati, rečeno je na ovom radnom sastanku s gradonačelnikom Mostara", poručuju iz Upravnog odbora APH.

"Gradonačelnik, dr. Kordić, poručio je predstavnicima APH da će sa svoje strane učiniti sve što je u njegovoj moći da se navedeni, ali i drugi problemi i projekti brže i efikasnije rješavaju te da će mu u tom smislu dobro doći pomoć svih dobronamjernih građana, posebice onih koji mogu pomoći praktičnim savjetom ili spremnim rješenjem u bilo kojem segmentu iz nadležnosti gradonačelnika i gradske uprave", kaže se na kraju priopćenja Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close