Nezadovoljni djelatnici

Mostar: Bunt radnika zbog neradnog ponedjeljka

''Kao nezadovoljni djelatnici ovom odlukom koji su ostali bez jedinog dana kojeg možemo provesti sa svojim obiteljima, molimo vas da uvažite našu peticiju''
Vijesti / Flash | 12. 04. 2022. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici prodajnog centra Plaza u Mostaru žele neradnu nedjelju, a ne ponedjeljak kako im je najavljeno.

Zbog toga su potpisali peticiju protiv radne nedjelje za sve radnje u sklopu ovog Centra. Također, u dopisu medijima ne isključuju ni mogućnost štrajka.

''Kao nezadovoljni djelatnici ovom odlukom koji su ostali bez jedinog dana kojeg možemo provesti sa svojim obiteljima, molimo vas da uvažite našu peticiju i da umjesto neradnog ponedjeljka, neradni dan bude nedjelja'', navedeno je u peticiji koju su djelatnici uputili poslodavcu.

U pismu medijima se navodi kako radnici smatraju ''da odluka donesena od strane TC Plaza narušava naše dostojanstvo kao ljudi i radnika jer nam uskraćuju pravo na neradne nedjelje''.

''Odluka Gradskog Vijeća kojom daju pravo fizičkim i pravnim osobama biranja jednog dana u tjednu je donijela još goru situaciju u trgovinama TC Plaza, jer smo se našli u još goroj situaciji nego što je to bilo do sada. Kao pojedinci u pojedinim trgovinama smo mogli kolegijalno internim dogovorom da jedni drugima izađemo u susret i da imamo par nedjelja u mjesecu slobodno. Odlukom donesenom od strane uprave TC Plaza sada nemamo mogućnost ni to.  Ne želimo slobodan ponedjeljak, želimo pravo na slobodnu nedjelju kao i svi ostali tržni centri na području Mostara. I ne želimo biti jedini Tržni Centar koji će raditi nedjelje na području grada Mostara, jer slobodna nedjelja nema cijenu'', naveli su.

Podsjećamo, Mepas Mall centar neće raditi nedjeljom.

Uprava Mepas Malla poštivat će Odluku Grada Mostara o neradnom danu te centar neće raditi nedjeljom.

"Svi zakupci Mepas Mall centra poštuju zakonske odredbe po kojima je svaki djelatnik u centru imao jedan slobodan dan u tjednu ili više", naveli su iz Uprave.

Odluka o radnom vremenu Mepas Malla na snagu stupa od utorka 12. travnja te kako navode iz Mepas Malla, svi zakupci su dužni pridržavati se Odluke uprave. 

Kopirati
Drag cursor here to close