Filozofski fakultet SUM

Plakat završio u medijima zbog onoga što se (ne)vidi na njemu

Promotivni plakat Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru je vijest, no ne zbog samog događaja koji predstavlja.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2024. u 13:21 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promotivni plakat Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru vijest je u brojnim bosanskohercegovačkim medijima. No ne zbog samog događaja koji obilježava ovaj plakat, nego zbog onoga što se vidi, odnosno, ne vidi na njemu.

Naime, za prvu ljetnu školu o metodologiji političkih znanosti koju ovaj Fakultet organizira zajedno sa IPSA-om (International Political Science Association) u srpnju, objavljen je plakat na kojem mediji pišu da se ''može primijetiti intervencija autora plakata koji je munare džamija iza Starog mosta pretvorio u neku vrstu kula''.

Tako su naveli da ''kule korisnike društvenih mreža podsjećaju na crkve, te da je plakat izazvao mnogo interesiranja Mostaraca koji postavljaju fotografije istog prizora''.

Objavili su čak i sliku kako to izgleda u stvarnosti, a kako na plakatu.

Za komentar o ovome s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, s obzirom da je neradni dan, nismo uspjeli dobiti nikoga.

Umjetnička sloboda u prikazu stvarnosti je ključni element kreativnog izraza koji omogućuje umjetnicima da interpretiraju svijet oko sebe na svoj način. Važno je razumjeti da umjetnost često ima subjektivan karakter, a interpretacija ovisi o gledatelju koji, čini se politizira i ono u čemu nema politike.

Umjetnici imaju pravo na svoj izraz, a u nastavku je i nekoliko djela raznih umjetnika i njihovo viđenje Staroga mosta u Mostaru.

Foto:Facebook / Umjetnička slika Starog mostara
Foto: Facebook / Umjetnička slika Starog mostara
Foto: Facebook / Umjetnička slika Starog mostara
Foto: Facebook / Umjetnička slika Starog mostara
Kopirati
Drag cursor here to close